UPTIMEROBOT

Duurzame Picknicktafels van Gerecycled Kunststof

Rockwood® recycleert jouw restplastics tot nieuwe producten die ertoe doen. Zo geven we deze grondstof opnieuw een duurzame plek in de wereld. Dat plastic uitgroeide tot een wereldwijd probleem is niets nieuws. Rockwood® kiest er bewust voor om bestaande plastics zinvoller in te zetten en er opnieuw mogelijkheden van te maken.  Opnieuw. En opnieuw. En opnieuw....  Lees verder

Rockwood® Specials | The Art of Recycling

Wanneer de gemengde restplastics aankomen bij Rockwood vermalen we deze tot kleine stukjes. Daarna wordt er met behulp van infrarood & AI-technologie de niet-plastics uitgehaald die niet recycleerbaar zijn. Zo kan het wasproces optimaal van start gegaan. Vervolgens worden in een voorwastrommel de overige niet-plastics gescheiden, glas, steentjes en metalen. Zo ontstaan twee deelstromen in de scheidingstank: een drijvende fractie (PE, PP) en een zinkende fractie (PVC, PET,PS).

Tot slot worden de foliefracties in de agglomerator of regranulator verdicht tot ruwe plastic korrels. Bij dit proces vertienvoudigt het soortelijk gewicht. De gerecycleerde grondstoffen zijn nu klaar voor de verwerking tot nieuwe producten.

Bij Rockwood® doen we niet aan half werk. Dus ook niet op vlak van circulariteit! Daarom trekken we de kaart van circulariteit door tot in het kleinste detail van onze organisatie. Van productieprocessen tot marketingmateriaal en van groene energie tot een eigen waterzuiveringsinstallatie.

Het plastic dat jij sorteert recycleren wij tot grondstoffen voor circulaire producten. Elke grondstof bestaat uit 100% gerecycleerde restplastics, die je opnieuw kan recycleren. Zo maken we samen de cirkel weer rond.
 

Omdenken als filosofie

Als plastic omdenkers verruimen we jouw blik op restplastics: van einde naar eindeloos, van rest naar grondstof. Met omdenken als nieuwe manier om naar restplastics te kijken focusen we op het goede van die grondstof.
 

Restplastics in. Grondstof uit.

Rockwood recycleert jouw restplastics tot een korrel die kansen biedt. Die materie gebruiken we zelf in nieuwe producten, maar delen we vooral met anderen die duurzamer willen werken.
 

100% gerecycleerd. 100% recycleerbaar.

Het resultaat is een product dat opnieuw gerecycleerd kan worden. Door bestaande plastics slimmer in te zetten in tuinen en openbare ruimtes geven we deze grondstof weer een zinvolle plek in de wereld.